Издирват Христо Бисеров със снимка

OFFNews 28 декември 2013 в 11:14 14224 16

Издирват Христо Бисеров със снимка
Издирват Христо Бисеров със снимка

Полицията вече издирва Христо Бисеров със снимка. Фотоси на бившия зам.-председател на Народното събрание и депутат от ДПС вече са разлепени във всяко Районно управление на полицията в страната и в контролните пунктове, пише "Стандарт".

Бисеров бе обявен за издирване от съда преди седмица.

Разпращането им бе наредено, след като вчера сутринта дългоочакваната призовка от Софийски градски съд пристигна в министерството, съобщава главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

"На 27 декември е постъпило постановление за установяване на адреса и местонахождението на г-н Бисеров с цел връчването на призовка за явяване по наказателно дело", обясни Лазаров. И допълни, че са предприети всички мерки за бързото откриване на бившия депутат.

Съдът възложи на МВР да издири Бисеров, след като той не се яви като свидетел по делото срещу нападателя на Ахмед Доган Октай Енимехмедов. Оказа се, че на единия си известен на съда адрес Бисеров не се е появявал от месец, а на другия се помещава чешката резиденция. На предишно заседание в края на ноември пък Бисеров бе глобен с 500 лева, тъй като не бе представил уважителна причина за отсъствието си.

По дело за пране на пари Христо Бисеров е обвиняем заедно с доведения си син Ивайло Главинков. И двамата са с гаранции по 25 000 лева и с наложени забрани да напускат страната. Ексдепутатът има две обвинения - за подаване на невярна имуществена декларация и за пране на пари. Според Софийската градска прокуратура между 13 декември 2012 г. и 21 февруари 2013 г. двамата със сина му са изпрали общо 314 529 долара и 117 192 евро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!