Иво Прокопиев: Проверката на прокуратурата срещу мен беше с циркаджийско искане

OFFNews 18 юни 2019 в 08:42 3372 0

Иво Прокопиев

Прокуратурата използва най-разнообразни, привидно законови средства, за репресия и тормоз върху мен, коментира бизнесменът и издател Иво Прокопиев по повод акцията от миналата седмица, когато бяха претърсени негови офиси. По време на проверката той е бил в чужбина.

По думите на издателя ставало въпрос за "циркаджийско искане" за проверка на документи за покупка и продажба на акции на компанията "Каолин" от периода 2000-2001 г. "Целият този период приключва през 2013 г. В по-голямата част от него "Каолин" е била публична компания, която се регулира практически като банките. През цялото време не само сме били под надзор, а сме били интензивно проверявани от данъчните власти и от Комисията за финансов надзор", посочи Прокопиев.

Според него търсеният ефект от акцията е опетняване на репутацията му и на тази на издаваните от него медии. "Идеята, че може да има свободно предприемачество извън корупционния модел, който владее държавата, не им харесва и се опитват по всякакъв начин да докажат, че успех извън обществените поръчки в България не е възможен. Такъв е традиционният начин и всеки, който се опита да играепо нормалния начин, ще бъде наказан и демонстративно атакуван, за да видят другите, че така не трябва", коментира още той. Прокопиев съобщи, че е завел дело срещу КПКОНПИ в Европейския съд за правата на човека.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!