Ивайла Бакалова за Божанов: Каза ми не по-малко от 100 000 евро, иначе и невинни стоят в ареста

OFFNews 02 февруари 2024 в 08:21 23360 4

Ивайла Бакалова

Снимка БГНЕС/архив

Убитият Мартин Божанов, който е имал влияние в съдебната система и върху магистрати, е бил лидер на група, решавала проблеми с правосъдието на хора с възможности.

Това заяви Андрей Янкулов, който е старши правен експерт в АКФ, бивш прокурор и зам.-министър на правосъдието и МВР, по бТВ. Един от хората, на които са звъняли, е Ивайла Бакалова, чийто приятел Веселин Денков, е задържан по обвинение за участие в престъпна група за лихварство. Тя записва разговори с много хора, които й се обаждат.

Част от хората, с които е разговаряла Бакалова, нямат голямо влияние. Но Божанов си личи, че е запознат със ситуацията в съдебната система, и с делото, което се води. По начина, по който говори, информацията, която има, личеше, че е от кухнята на специализираното правосъдие, обясни Янкулов. 

Ивайла Бакалова пък разказа, че Божанов е искал "не по-малко от 100 000 евро", за да пуснат нейния приятел от ареста. 

„Моят мъж беше в ареста без абсолютно никакви доказателства – по-скоро по политически причини, защото е видян на протестите от 2020 г. Сметнато е, че той е заплаха за тогавашното правителство. Измисли се едно скалъпено обвинение. Този човек тогава се свърза с мен, за да ми каже, че той няма да излезе от ареста, ако не се вкарат връзки. Да не гледаме дали е невинен, или виновен, защото много невинни хора стояли в арестите. Това беше неговият довод – че без такава помощ, няма да излезе“, разказа още „Мис България“.

„Това предложение за 100 000 евро дойде от адвоката, с когото тогава работеше Мартин Божанов. Това е един вид абонамент, след това могат да поискат още пари. Това е бизнесът на Мартин Божанов“, каза Ивайла Бакалова.

На въпрос не се ли е притеснявала, че ще пострада, Бакалова отговори: "Страхът в този момент не беше водещ. Не се притеснявах, защото се борех за някакъв вид справедливост. Когато знаеш, че си напълно невинен, имаш един единствен изход - не да платиш, а да ги изобличиш. Мишките, както ги наричам, не обичат светлината."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11364

4

Sin

02.02 2024 в 11:18

Не е грях да се радваме, според мен. Когато някой гаден келеш го отстрелят. Но само толкова.
Много по-лошо е, че тези разстрели онагледяват пълната безпомошноист или пълното подчинение на т.нар. институции в България. И което е още по-лошо - чувството че най-върховният вожд е неявен, т.е. конците са силни, а куклите - кекави. Докато някой ( или някои ) не си заложи главата в торбата, няма да има съществена промяна.

2000

3

Райчо

02.02 2024 в 10:53

Голяма мъка е това наше правосъдие! И подобрение не се вижда на хоризонта!

12073

2

Панелен земеделец

02.02 2024 в 10:26

И понеже няма институционално правосъдие, а "Божието такова" е доста имагинерно понятие - единственото, което се случва (не рядко) е разместването на подземните пластове. Чудя се дали е "грях" да се радваме, когато се осъществява - макар с барут и проектили. И дали е много злорадо, че и богатите ги... убиват.
Почти се шегувам; бългериън ноар - керванът си върви, кучетата се отстрелват.

1005

1

ПР

02.02 2024 в 08:51

Мартин"Нотариуса",Пепи Еврото,Краси Черния...видни стожери,брокери,кадровици на"родното кривосъдие".Като добавим и един бивш инструмент на Бога с каскет,Филчев...двете каки,картинката светва в пълния си бляскък!На туй му викам блато и воня.

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки