История за доброта: Чичо Пацо, който всеки ден чакаше на пилоните на НДК

OFFNews Последна промяна на 12 октомври 2017 в 15:54 8780 3

Писмото на Чичо Пацо до Георги

Чували сте много истории за върнати изгубени документи, пари и портфейли. Днес ще прочетете за чичо Пацо, който по една или друга причина се отличава от своите "колеги" по съдба.

Чичо Пацо е от столичния кв. "Банишора" и намира изгубения портфейл на Георги от Пловдив в началото на миналата седмица. Както всеки човек с подобна несгода, пловдивчанинът подава сигнал в полицията и се надява на чудо. Чудото е чичо Пацо, който, намирайки вещта на Георги, пише трогателно писмо до него, което все пак успява да стигне до Пловдив.

"Здравей, Георги,

Аз съм чичо Пацо от Банишора. Снощи на ъгъла на "Солунска" и "Ангел Кънчев", някъде към 20.50 ч. намерих твоята кожена кесийка с документи - 9 на брой.

4 карти + за тока и лична карта, шофьорско свидетелство и талонче. Предлагам ти следното: Аз нямам телефон, а и нямам пари да дойда до Пловдив. За това всеки ден, считано от сряда, ме чакай в София при пилоните на НДК (виждат се отвсякъде) между 17 и 18 часа. Знам как изглеждаш и ще се срещнем.

Сега се успокой. До скоро.

Вторник, София,

Центр. поща, 16 часа"

Георги получава милото писмо в своята пощенска кутия и отива в София, но леко скептичен, разказва самият той пред телевизия "Bulgaria On Air".

Но писмото и историята се оказват истина, когато Георги вижда чичо Пацо на пилоните. Срещат се и си правят дори селфи. Банишорецът е чакал от сряда до понеделник, за да се появи притежателят на портмонето.

"Точно това, което си представях, беше. Интелигентен човек, между 60 и 70 години", разказа Георги.

Любопитен момент от историята е, че чичо Пацо и Георги са родени на една и съща дата.

Във Фейсбук Георги създаде и Фейсбук група "Да помогнем на чичо Пацо". Възрастният мъж от "Банишора" живее с малко пари и в полупорутена къща в софийския квартал.

Георги се е видял с чичо Пацо още един път, за да му даде сим карта и да има връзка с него.

"За съжаление, не успях нищо друго да измъкна - от какво има нужда. Отказва всичко - храна, дрехи, подслон, не иска! Ще продължа да се боря, да може да му помогнем поне за къщата. Ще ви държа в течение и пак ще пиша и ще разкажа малко за него от това, което знам", написа днес във Фейсбук страницата Георги.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25481

3

Izalina

12.10 2017 в 22:51

Официално се извинявам за грешката в името на чичо ПАЦО, от името на скапания си мобилен редактор, тази вечер ме дъни за втори път, уж го наблюдавам. Разсеяна съм нещо.

25481

1

Izalina

12.10 2017 в 19:31

Разказ за пенсионираните бели лястовички в България.

Респект, чичо Пешо!
Трябва вече да направим "Червена книга" за такива хора.