Истинската история зад клипа с над 600 000 гледания

OFFNews 27 април 2017 в 13:03 23968 2

Едно видео от Ямбол, разпространено във фейсбук, само за два дни събра над 600 000 гледания и повече от 13 000 споделяния.

Коментарът към него гласи:

"Ето така строителна фирма "Силма 60" си изхвърля строителните отпадъци... в реката !!!
ПРИЯТЕЛИ нека споделим за да има санкции!"

На видеото се вижда как от камион наистина се изхвърля бяло прахообразно вещество. Затова и коментарите към него са изключително гневни.

За изясняване на случая OFFNews потърси за коментар представителите на ямболската строителна фирма "Силма 60". Свързахме се със собственика на компанията Пеньо Пенев.

"Видях видеото, но нека и хората, които са скандализирани и ни винят в безобразия, да го изгледат. Това изобщо не са строителни отпадъци. Става дума за полагане на разтрошен бетон за настилка и то в частен имот. Служителите ни го хвърлят, за да не закъсват колите, които преминават в този участък", каза Пенев.

Той обясни, че количеството е в рамките на 2-3 колички и че строителният материал не е попаднал в река Тунджа.

"От община Ямбол вече са ходили на проверка на мястото и се надявам да кажат каква е истината, защото от е лесно да се съсипва доброто име с непроверени факти и спекулации. Особено чрез лавината на социалните мрежи. А ние от 27 години се опитваме да работим по правилата, не получаваме обществени поръчки и работим изключително с частни клиенти", каза собственикът на "Силма 60" Пеньо Пенев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14355

2

neverland

27.04 2017 в 15:58

Винаги се сещам за случая с починалото момче във Враца след побой. Тогава масата веднага скочи, да раздава присъди и да беси, оказа се че причината не е била в ударите и в раните от побоя, а в колкото и тъпо и нерейтингово да звучи, но в здравословен проблем на лицето...

Та, на масата не трябва да и се разрешава да раздава правосъдие. Да, може шефчето сега да увърта и да докарва вода от сто кладенци, но е възможно и всичко да е извадено от контекста.

В днешно време е толкова лесно да се подведат хората, "да им се драсне фитила", да се насочат в определена посока...

42249

1

Denis Rizanov

27.04 2017 в 13:44

Става дума за полагане на разтрошен бетон за настилка и то в частен имот.

няма начин ДА НЕ Е "РАЗТРОШЕН БЕТОН"! Като гледам видеото, с две ръце се подписвам, че е бетон. Да. Обаче не е разтрошен, а направо смлян.
:)
И още, предайте му на въпросния "управител", че безобразията са си безобразия, дори и в "частен имот"! Законът и неговите норми за прилагане не правят разлика на база собственост. Когато нещо е забранено, то е забранено и на Луната даже!