Истината за снимката с полицаите, дядото и меда

OFFNews Последна промяна на 04 май 2017 в 07:54 81194 5

Кадърът, който разбуни духовете във Фейсбук

През последните дни в социалните мрежи снимка на двама полицаи, които стоят пред дядо, продаващ мед, възмути интернет потребители, които сметнаха, че униформените глобяват възрастния мъж. 

"Този дядо ли е проблемът на България", написа Никола Стоев, който публикува снимката на двамата полицаи и дядото. Снимката на Стоев е споделена над 8 хил. пъти и има почти толкова реакции във Фейсбук.

Масовият извод на потребителите бе, че полицаите искат да изгонят дядото и да му забранят да продава меда. Това предизвика вълна от недоволство. 

Има ли друга истина?

След цял ден хейт към полицаите, друг Фейсбук потребител вчера реши да внесе повече яснота по случая.

Саня Александрова твърди, че се е свързала с един от полицаите, който присъства на снимката.

Потребителката публикува в своя Фейсбук профил скрийншот от чат с униформения. В него Саня Александрова пита каква е истината зад снимката с меда.

Полицаят отговаря не със своя версия по случая, а със снимка на мед - той си е купил от домашното сладко изкушение на дядото и е бил далеч от това да го гони от мястото му за продаване.

В разразилия се Фейсбук спор се включи и друг потребител, който твърди, че е автор на кадъра. Мартин Стратиев казва, че е получил смс с молба от един от полицаите да свали снимката, а след това получил и снимка на меда.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21765

5

Victimized

04.05 2017 в 15:07

"Знам, защото съм продавал като студент. Лошото е, че в България никой не се интересува от закона."

Държава която мисли за народа си, би направила модерни тържища за всички хора да ползват, за да продават каквото произвеждат. А данъка да е върху печалбата, не фиксиран, за да може всички да си позволят да продават. В модерния свят обаче, те съсипват преди дори да си почнал да се развиваш, така монополистите ще са винаги печеливши....

21765

4

Victimized

04.05 2017 в 15:02

"Затова не спирам да казвам- Никаква власт на народа!"

Ами на кого да я дадем тая власт бре момче ? На компютрите? Понеже полицаите и политиците и те са от народа нали ?
Хората са си такива, лесно ги подхлъзват. За да не ги подхлъзват трябва да знаят как да мислят, не да са наизустили една библиотека "знания" за да си гушнат дипломката просто. Понеже ако господина дето е снимал беше малко по с всичкия си, щеше да отиде и да разговаря с полицаите и дядото на място, вместо да ги снима и да задава въпроси във ФБ. Щото самия факт, че го е направил значи, че е търсил конфронтация, а не разрешаване на дилемата която го е уж налегнала.....

7057

3

piton

04.05 2017 в 09:38

А ако не беше дядо с мед, а циганка продаваща метли, щеше ли да има толкова възмутени граждани?

Що по-добре не се погледне закона и да се види, че трябва разрешение и такса към общината, за да продаваш на тротоара! Знам, защото съм продавал като студент. Лошото е, че в България никой не се интересува от закона. Но всички сме много против каручки в градовете, рушвети за КАТ и далаверите на дядовците-политици.

10355

1

neverland

04.05 2017 в 08:47

Затова не спирам да казвам- Никаква власт на народа!
Толкова е лесно да се подхлъзнат хората, подхождат първосигнално.
Никакъв народен съд, защото гледаме че народът си е прост като папуда.