Истерия срещу US рейнджъри, дошли да помагат в детска градина

OFFNews 27 юли 2015 в 16:13 19403 52

Истерия срещу US рейнджъри дошли да помагат в детска градина

Американски рейнджъри създадоха паника в град Сунгурларе, след като решиха да помогнат в детска градина. По-рано днес бургаски медии съобщиха, че танкове и военни джипове са влезли в най-голямата местна забавачка – ОДЗ „Слънце“ и уплашили най-вече родителите на децата, които по това време били в градината. Някои дори помислили, че става въпрос за акт на терористи, които взели за заложници малчуганите.

От Министерството на отбраната опровергаха твърденията. За OFFNews от военното министерство обясниха, че става въпрос за традиционна и планирана дейност на американски военни, които помагат в ремонта на социалната инфраструктура. Става въпрос за подомагане на учебни заведения, детски градини, спортни зали и др., като често, освен доставка на необходими материали рейнджърите извършват и спешни ремонти. Всичко това става на техни разноски, като в момента подобни дейности се извършват на пет места в страната. 

От министерството уточниха, че в Сунгурларе няма танкове. Американските рейнджъри дошли с джипове "Хамър". Те са от поделението в Ново село, където ще се приберат довечера.

През годините американски военни са извършвали ремонти в болници, поликлиники, начални училища и гимназии Подобна дейност извършват и български военни на мисия зад граница.   

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!