Интензивни валежи и гръмотевици и днес

OFFNews 17 юни 2023 в 07:33 1323 0

Снимка Pixabay

Днес още преди обяд в югозападната половина от страната, а след обяд и в североизточната ще има краткотрайни валежи, на много места в Западна и Централна България, и гръмотевични бури. На места очакваните нови количества на валежа, главно в западните райони, ще достигнат 50 л/кв.м. Почти без валежи ще остане в крайните източни райони. Температурите ще останат в широки граници, от 17 - 18° по високите западни полета до 28° на места в североизточните райони, в София - около 17°.

По Черноморието преди обяд облачността ще е разкъсана, след обяд - значителна. На места ще има краткотрайни валежи. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са 23 - 25°. Температурата на морската вода е 21°-24°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Над планините - интензивни, краткотрайни и значителни по количество валежи, придружени с гръмотевици ще има в масивите от Западна България ще има. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра - около 10°.

В неделя в Западна България валежите ще спират, в Централна и Източна с прекъсвания ще продължат, а в отделни райони след обяд ще са интензивни. През първата половина от новата седмица ще настъпи подобрение на времето, но в понеделник все още ще има условия за краткотрайни следобедни валежи и гръмотевици, главно в източните райони. През следващите дни ще преобладава слънчево време и температурите бързо ще се повишават.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика