Инсталация пресъздава пътя на водата пред Народния театър

OFFNews 22 март 2015 в 08:35 1595 0

Днешният международен ден на водата ще бъде отбелязан под мотото "Всяка капка живот" от WWF, "Прозрачни планини" и Българското каяк общество.

Организациите канят на "вълнуващо приключение с усещане за вода" от 11 ч. пред Народния театър.

"Заедно ще преживеем водата и жизнената среда, която тя създава за хората, ще си я представим, ще се поставим на нейно място. Ще отделим време да помислим за ролята на водата в живота на всеки от нас и какво знаем за реките в България. И не на последно място – ще си тръгнем с едно наум - как всички ние можем да се включим в опазването на този ценен ресурс", пишат те във Фейсбук страницата за събитието.

С помощта на инсталациия за преживяване, демонстрации и информационни щандове човек ще може да измине пътя на водата, допълват те.

Световният ден на водата се отбелязва всяка година на 22 март от 22 години. Първият Световен ден на водата се чества през 1993 г. По инициатива на Общото събрание към ООН Световният ден на водата се празнува по целия свят, като всяка година фокус се поставя върху различен актуална тема, свързан с водата.

През 2015 г. темата за Световния ден на водата е "Вода и устойчиво развитие". Става въпрос за това как водата е обвързана с всички човешки дейности.

Водата е в основата на устойчивото развитие. Водни ресурси и услугите, които те предоставят, са в основата на намаляването на бедността, икономическия растеж и устойчивостта на околната среда. Водата допринася за подобряването на социалното благополучие и приобщаващ растеж, засягащ начина на живот на милиарди.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови