Иновации в диагностиката на сърдечносъдови заболявания бяха представени по време на Националния конгрес по интервенционална кардиология

OFFNews 17 ноември 2017 в 11:04 2073 0

Иновации в диагностиката на сърдечносъдови заболявания бяха представени по време на Националния конгрес по интервенционална кардиология. Конгресът се организира за осма поредна година и събра под един покрив най-добрите кардиолози и компании от сферата.

Само за последните 17 години над 49 милиона човешки живота биват спасени благодарение на правилното диагностициране на заболявания и последвало лечение. Все повече специалисти се фокусират върху превенцията и контрола на рисковите фактори, а с развитието на технологиите това става все по-успешно.

Тази и много други важни теми бяха обсъдени на Националния конгрес по интервенционална кардиология, провел се между 9-12 ноември в Гранд Хотел Пловдив. Посетителите имаха възможност да се запознаят и с най-иновативните и модерни разработки от областта. Част от специализираната изложба, голям интерес предизвика иновативнeн софтуер за диагностика на синдрома на внезапната сърдечна смърт – BTL Cardiopoint SDS.

Софтуерът е разработен от един от водещите производители и дистрибутори на медицинска апаратура в света БТЛ Индъстрийз. Наричано от мнозина „тихият убиец“, заболяването е едно от най-коварните сърдечни заболявания, което отнема живота на 20 души годишно, а в световен мащаб жертвите му достигат хиляди. При 80% от случаите протича безсимптомно, а най-често засегнатите са активни спортисти и малки деца. Благодарение на софтуера на БТЛ, диагностицирането на заболяването и предотвратяването на фаталния му край е възможно в рамките на едно ЕКГ изследване.

Конгресът бе посетен от 300 участници от страната и чужбина, а над 10 световно признати кардиолози бяха гост-лектори и споделиха своя опит с посетителите на събитието. В богатата лекционна и практическа програма беше представена и хирургия на живо от две болници в Пловдив и една в Стара Загора.

Ежегодното събитие вече се е превърнало в ключово за годишната кардиологична програма. Представяйки арена за задълбочени дискусии, обсъждания, лекции, изложения и нововъдения, конгресът отразява технологичния напредък в медицината и методите за борба с едни от най-коварните сърдечни заболявания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!