''Имате ли деца за убиване'', питат пред Съдебната палата протестиращи срещу убийствата по пътищата

Надсловът на протеста е ''Ден за размисъл за всички политици''

OFFNews 08 юни 2024 в 13:08 2713 1

Протест срещу убийствата по пътищата

Снимка БГНЕС

Протест срещу убийствата по пътищата

Протест заради тежките катастрофи с жертви по пътищата се проведе пред Съдебната палата в София. Той е организиран от сдружение „Ангели на пътя“, като такива прояви днес има и в други градове от страната. Протестът е под надслов „Ден за размисъл към всички политици", предаде БТА.

На стълбите пред Съдебната палата близки на загинали на пътя поставиха техни снимки, както и плакати с различни послания – „Максимални присъди за пияните, дрогираните и наглите шофьори“ и „Съдебната система в България враг на жертвите - защитник на убийците“.

"Искаме изрично разграничаване между инциденти, които се случват при форсмажорни обстоятелства, и пътните убийства, които са заради несъзнателно предприети действия от шофьорите. Може да не са искали да убият, но за всеки нормален човек е ясно, че ако караш пиян, надрусан или бързо, това може да се случи“, коментира Нинелла Върбанова.

На протеста бе и Николина Петкова, майката на Филип, който почина, след като бе блъснат на пешеходна пътека в София. Тя призова бъдещите народни представители, когато седнат на депутатските банки, да помислят за хората и за най-ценното – децата ни.

„Когато започнат да се прилагат ефективни присъди, като покажем, че няма да бъдем толерантни към каращите агресивно, към пияните, към дрогираните, към тези, които убиват на пътя, тогава ще се видят резултатите“, заяви Петкова. Според нея спрямо убийците на пътя масово се налагат условни присъди.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    22553

    1

    dolivo

    08.06 2024 в 13:43

    тая работа без църква и религия няма да мине.

    полицая е мутро барок.

    попа е педал.

    учителя бива третиран като плюнка от ученика.

    де факто, от млади най-влиятелната личност в квартала е щедрия пласьор.

    прокурорите счупени факти ьалагат в делата.

    съдиите наплашени си правят отводи докато правилния се намести.

    морална деградация.

    най-"едрите" политици назидават как били видиш ли най-ефективни при строене и при борене с корупция, пък числата показват че шепа младежи за 8 месеца свършиха повече работа отколкото 11 години, въпреки че са наивни в Макиавелските стратегии на опитните ДС политици от статуквото.

     
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II