Има задържани за обира в Кърджали

OFFNews 27 ноември 2013 в 19:35 2286 0

Снимка: dariknews.bg
Снимка: dariknews.bg

Полицията в в Кърджали е задържла няколко човека заради обира на банковия клон на Уникредит в града, съобщи БГНЕС.

Окръжният прокурор Светлозар Лазаров заяви в късния следобед днес, че се проверяват различни версии, в това число и тази за изтекла вътрешна информация за очаквана пратка солидна сума в евро. Бандитите са успели да отмъкнат около 30 000 лева и 1 000 евро - сума, която и според ръководството на банката не е значителна. Двама са били въоръжените с пистолети, с маски на лицата и ръкавици, които влетели в банковия салон и се устремили право към касата малко след 9 часа сутринта.

Лазаров не потвърди, но и не отрече мълвата, че на ул. "Екзарх Йосиф" зад кметството е бил задържан мъж пред дюнерджийница, както и че в насрещното по същата еднопосочна улица е засечено "Ауди" с бургаска регистрация.

"Мога да кажа, че имаме евентуални съмнения за извършителите на деянието и някаква ориентация по отношение на конкретни лица, но с оглед работата по разследването не мога да информирам в детайли. Задържани по смисъла на процесуалния кодекс няма, няма хора с постановена мярка за неотклонение, но има задържани лица", заяви Лазаров. Той отказа да уточни колко на брой са задържаните и проверяваните.

Образувано е досъдебно производство, което се наблюдава от Окръжната прокуратура. Извършват се интензивни оперативно-издирвателни операции и то по горещи следи, подчерта Лазаров. Иззети са записите от вътрешните и външните охранителни камери, както и един стол с оставена следа от обувка върху него. Банковият охранител е пенсиониран полицай, но той не е въоръжен и на практика изпълнява функциите на портиер. Всички служители в банката преживяват шок и за да дадат адекватни сведения, трябва да се окопитят, поясни окръжният прокурор.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови