Има ли бум на непълнолетни залагащи

OFFNews 31 август 2021 в 11:52 666 0

В последно време можем да открием, че младите демонстрират невероятни качества в онлайн платформите. Няма как да го отречете, дори най-малките знаят не само как да оперират с един таблет, но и как да прикриват следите си. Странното е, че понякога родителите дори не следят своето поколение в дигиталния свят, а после се изненадват неприятно.

Ето защо и въпросът днес е насочен към онлайн спортните залози, както и казино игрите. Ако разгледате малко по-подробно описанието за регистрация в Бет365 в лесни стъпки ще откриете, че букмейкърът има една много сериозна практика относно приемането на нови регистрации. Както винаги сме обръщали внимание, държавната комисия по хазарта е известна с драконовите мерки и законодателството на страната позволява един играч да се впуска в това приключение, но само ако е пълнолетен.

Ако се чудите дали един оператор може да бъде заблуден и би направил грешката да допусне непълнолетен клиент – тогава трябва да признаем, че вашите млади наследници трябва да бъдат доста добри и лично ние бихме се притеснявали.

Нека започнем от самото начало, ако в миналото можехме да открие юноши в букмейкърските пунктове, които да правят прогнози – впрочем много често им се отказваше, но предвид минималните суми от 10-20 стотинки, операторите после им позволяваха да притежават един фиш, отколкото да ги подтикнат към по-сериозна игра, то днес ситуацията е коренно различна.

Онлайн операторите имат една единствена и много важна практика – искат да се потвърди профила с представянето на личен документ – може да е лична карта, шофьорска книжка или друго, което отговаря на посочените данни. До този момент сме сигурни, че вече мислите за необходимата защита на личните данни и въпреки големите трусове около социалните мрежи, тук ситуацията е коренно по-различна и няма да бъде толкова лесно някой да хакне платформа, в която работят най-добрите IT инженери, отговарящи за защитата.

Възможно ли е наистина един непълнолетен играч да направи регистрация в подобен сайт? Отговорът е: да. Ако използва чужда самоличност и предостави такъв документ, никой няма да го спре, но има един особен проблем, все повече брандове настояват освен предоставянето на същия да се изпрати директно в самата платформа и селфи, докато държите същия документ, при това в реално време. Все пак това е единственият начин да има уверение кой точно стои зад профила. Данните се защитават и се предоставят единствено и само пред НАП и ДАНС, ако бъдат поискани, следователно можем да бъде спокойни.

Да отговорим обратно на темата, засилването на непълнолетните играчи е тенденция, която всеки един оператор се опитва да спре, при това с активирането на някои изключителни стъпки на защита. Ще открием в общите условия, че ако бъде установена неправилна информация или самият клиент е дал различни документи, то неговият профил се изтрива автоматично и също така се гарантира нулево изплащане на печалбите, както и забрана за повторен опит.
Няма как да не открием, че е достатъчно едно телефонно обаждане, за да може родителят да съобщи какво наистина се е случило – все пак имало е такива практики в миналото, но днес са лимитирани до нула. Трябва да приемем, че младите са много изобретателни и точно по тази причина отговорност не би трябвало да се търси от самите букмейкъри, а от факта, че родителите подхождат малко по-доверчиво, без да осъзнават какво може да се извърши с личната им карта. Точно по тази причина се въвеждат и най-различни мерки и макар понякога да ви се струват твърде пресилени, очевидно има защо да се интегрират в една платформа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови