ИКЕА България изтегля от пазара опасни предпазни прегради

OFFNews 23 юни 2016 в 12:31 3963 1

ИКЕА България изтегля от пазара предпазни прегради PATRULL, PATRULL KLÄMMA и PATRULL FAST, съобщиха от компанията. 

ИКЕА приканва клиентите, закупили предпазна преграда PATRULL, да преустановят употребата ѝ и да я върнат в магазина, където средствата за закупуване на стоката ще им бъдат възстановени в пълен размер.

Отзоваването е превантивна мярка в резултат на сигнали извън рамките на България, че предпазните прегради могат да се отворят неочаквано и да предизвикат инциденти като падания на деца.

Проучване, направено от независима организация, показва, че въпреки одобрените тестове, в съответствие с приложимите стандарти, механизмът на заключване не е надежден.

„В ИКЕА имаме нулева толерантност по отношение на безопасността на децата. Нашата цел е да предлагаме безопасни и здравословни продукти и смятаме, че децата са най-важните в света. При най-малкия сигнал за проблем относно безопасността на наш продукт, реагираме на момента. Не приемаме дори най-малкия риск по време на игра и затова отзоваваме всички предпазни прегради PATRULL като превантивна мярка“, заяви Maria Thörn, ръководител на отдел ИКЕА за деца.

Повече информация можете да получите на www.ikea.bg или на безплатния телефон 0800 45 800.

ИКЕА се извинява за евентуалното неудобство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови