Ихтиман празнува Трети март на втори

OFFNews Последна промяна на 27 февруари 2015 в 13:40 4725 4

Община Ихтиман реши да промени датата на националния празник 3-ти март и да го отпразнува с ден по-рано. Със заповед на кмета Kaлоян Илиев Освобождението ще се чества на 2-ри март. Това обаче не е прецедент в историята на общината и в дейността на градоначалника. Така например миналата година Съединението е празнувано на 5-ти вместо на 6-ти септември също за удобство на чиновниците от Ихтиман. Тази екстравагантна идея възмути жителите на града, които изказаха разочарованието си пред bTV.

„Чувствам се обидена, като българка и патриот не съм съгласна да празнувам 3-ти март на 2-ри март. Националният празник не е една дата в календара, на която аз решавам нещо да празнувам. Това е националният празник, празникът на всички българи. На този празник ние трябва да бъдем обединени, трябва да бъдем народ. Точно това е символиката да бъдем единни. Прилича ми на една манифестация, в която някой да ми каже, че аз трябва да отида задължително в толкова часа, така облечена, с поглед към тази трибуна, но дори в тоталитарно време не ни променяха датата” , възмути се гражданка на Ихтиман.

„Ще попитаме кмета - кога ще дойде Нова година в Ихтиман. Тази година Нова година може и да не дойде”, включи се отново с ирония първата гражданка на Ихтиман.

Друг неин съгражданин с насмешка коментира, че календарът е променян от маите, Юлий Цезар и папа Григорий, "ние тук го правим за четвърти път".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.03 2015 в 07:58

Radoslava, не е така, днес сменят датата на празника, а утре какво ли ще е, някой друг чували ли сте някъде в страната да си е позволил подобно своеволие и проява на неуважение към пролятата кръв за освобождението на това, което днес заграбват, тези които си гласят празниците така както на тях им е удобно?! Или за тях няма значение понеже всеки ден е празник за сметка на народа?!

01.03 2015 в 07:17

Radoslava, не е така, днес сменят датата на празника, а утре какво ли ще е, някой друг чували ли сте някъде в страната да си е позволил подобно своеволие и проява на неуважение към пролятата кръв за освобождението на това, което днес заграбват, тези които си гласят празниците така както на тях им е удобно?! Или за тях няма значени понеже всеки ден е празник за сметка на народа?!

27.02 2015 в 18:58

Айде стига бучахте бе! Нали всички присъствате навсеки един празник, та сега се сетихте да се фантазирате. Голяма работа, че щяло да е на 2 не на 3. Ми празнувайте който когато иска! 3 си остава пак на 3. Пууу

27.02 2015 в 18:58

Айде стига бучахте бе! Нали всички присъствате навсеки един празник, та сега се сетихте да се фантазирате. Голяма работа, че щяло да е на 2 не на 3. Ми празнувайте който когато иска! 3 си остава пак на 3. Пууу