Януари си отива със студ, после пролет до 10 февруари

OFFNews 29 януари 2024 в 07:00 3064 0

Времето

Снимка БГНЕС/архив

Облачно ще е времето днес, след обяд над Западна България слънцето ще се покаже. Ще духа слаб, в източната част от страната умерен вятър.

Максималните температури ще са предимно между 1 и 6°, в София - около 3 градуса, според прогнозата на НИМХ. 

В планините ще преобладава облачно време, на места със слаби валежи от сняг. Ще духа умерен, по билата - силен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 m ще е около минус 5°, а на 2000 m - около минус 10 градуса. 

Облаци ще захлупват и морето, на места ще вали слаб сняг. Ще духа умерен североизточен вятър. На брега термометрите ще се качат до 4°, а сред вълните от 3-4 бала - до 8 градуса.  

Утре все още значителна облачност и превалявания ще има в крайните югоизточни райони. Над останалата част от страната облачността ще се разкъса и ще започне да намалява. Ще продължи да духа слаб, в източната половина от страната до умерен североизточен вятър. Температурите още малко ще се понижат; минималните ще са на места до минус 5°, минус 7°, максималните - предимно между 0° и 5°. В средата на седмицата ще бъде предимно слънчево и ще се затопля; дневните температури ще се повишат чувствително.

В първите 10 дни на Малък Сечко предстои топъл период с полъх на приближаващата пролет и температури до 20 градуса. В петък над страната ще премине бърз студен атмосферен фронт с усилване на северозападния вятър и незначителни валежи от дъжд, в планините – от сняг. Температурите леко ще се понижат.

Първите февруарски почивни дни обаче ще са слънчеви, в неделя термометрите ще се качат около и над 15 градуса. Така ще е до 10 февруари. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика