И Yettel вдига цените на месечните абонаменти

OFFNews 30 януари 2024 в 16:22 8174 1

Снимка pixabay

След като от "Виваком" и А1 обявиха, че вдигат цената на месечния абонамент за част от основните и допълнителните услуги заради инфлацията и повишените си разходи от февруари, и от третия мобилен оператор Yettel съобщиха, че ще актуализират тарифата си заради инфлацията.

"В съответствие с клаузите в договорите ни с клиентите планираме да индексираме цените на мобилни услуги, с цел ефективно справяне с текущите икономически предизвикателства и осигуряване на най-доброто обслужване", посочват от Yettel, цитирани от в. "Сега". 

Компанията обяснява, че средногодишната инфлация за 2023 г. е била 9.5%. На същия индекс се позоваха и от А1. И двата телекома още не са обявили детайлите за корекцията на цените си.

Засега само "Виваком" съобщи на абонатите си подробности за повишението. За разлика от конкурентите си, които смятат да приложат показателя "средногодишна инфлация", "Виваком" ще използва друг индекс - годишната инфлация през декември 2023 (спрямо декември 2022), която е по-ниска - 4.7 на сто.

Трите големи оператора индексират месечните си абонаменти за трета поредна година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

1

alfakentavur

30.01 2024 в 16:35

Само че Yettel миналата година като ги вдигнаха през февруари поискаха да се плати същото увеличение със задна дата и за януари, нищо че тези сметки вече бяха платени.
И аз чисто и просто им казах "Чао" :)

 
X

Да помогнем на украинските деца!