Quantcast

И ветеринарите се готвят за протест

OFFNews Последна промяна на 02 юни 2014 в 13:51 2871 1

Ветеринарите също плашат с протести.

Българският ветеринарен съюз обяви, че след 30-и юни започва ефективни протести заради занижените 3-4 пъти цените, които държавата определя за профилактични дейности за 2014-а година.

Девет милиона лева са заделени за имунопрофилактиката на животните за тази година, съобщават ветеринарите. Никой обаче не им е съобщил аргументи за драстичното намаление цените на услугите, които те предоставят на животновъдите.

При тези цени, намалени в пъти, ветеринарите ще откажат да изпълняват държавната профилактична програма, а това ще създаде риск както за животните, така и за здравето на хората, предупреждават от ветеринарния съюз.

Според тях имунопрофилактиката у нас е пълен провал в момента и когато хората си купуват месо от магазина, те не могат да бъдат сигурни, че месото не е заразено с туберкулоза, например.

Ветеринарите твърдят още, че е провалена и системата за идентификация на животните в България. 

Те са изпратили протестни предупредителни писма до всички институции, но досега нямат отговор. Ако ситуацията не се промени до 30-и юни те започват протести и ще уведомят Европейската комисия за случващото се у нас.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.06 2014 в 15:32

И Н С Т Р У К Ц И Я
за управлението на окупираните от Съветската армия източноевропейски държави
Строго секретно! КАА/08.113,Москва, 2.VI.1947 г. НК/003 47


9. Да се организира – всички държавни служители, освен милиционери и миньори, да получават ниски заплати. Това специално да се отнася до здравните служби… съдебно-изпълнителските служби, просветата и културата.