И това още го има: раздрънкани автобуси возят туристи на екскурзии в Турция

OFFNews 29 май 2024 в 11:34 1800 0

Продължават проверките за нелоялни практики при организираните туристически пътувания

Снимка tourism.government.bg

Продължават проверките за нелоялни практики при организираните туристически пътувания

Има "технически неизправни" автобуси, които возят туристи на екскурзии в Турция, установи проверка на ГКПП „Капитан Андреево“.

Служители на Министерството на туризма съвместно с Комисията за защита на потребителите, „Автомобилна администрация“, Националната агенция по приходите и Икономическа полиция са проверили 40 автобуса, пристигащи от Турция.

Проверка е извършена и на 22 туроператори – организатори на пътуванията за законово извършване на дейността. Установено е, че всички проверени туроператори извършват законно дейността, притежават удостоверения за регистрация и имат застраховки с валиден срок на действие.

ИА „Автомобилна администрация” е установила 4 нарушения при проверката на превозвачите. Съставени са актове на двама шофьори - за управление на технически неизправно МПС. Съставени са и актове за незаписани данни от контролен уред в картата на водача.

Внезапните проверки на контролните органи, съвместно с Министерството на туризма, ще са през цялата година и ще бъдат изпълнявани не само на гранично-контролно пропускателните пунктове в страната, но и на стратегически туристически обекти във вътрешността на страната.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх