И НАП запечатва кабеларки, установи 30 нарушения

OFFNews Последна промяна на 14 юни 2019 в 14:55 3328 0

Национална агенция за приходите участва в акцията на отдел "Киберсигурност" към ГДБОП, с логистичната подкрепа на Европол и Комисията за регулиране на съобщенията, за укрити печалби, неплатени данъци и авторски права от кабелните оператори. 

В най-масовия случай става въпрос за нерегистрирани абонати и инкасиране на суми без фискални бонове, съобщиха от НАП.

По време на проверките софтуерите в някои обекти са били изключени, с цел проверяващите да нямат достъп до информацията. Иззети са документи и компютърни конфигурации.

Осъществени са контролни действия върху дейността на бургаски кабелен оператор и телевизия. Извършени са също проверки на други оператори в Бургас, Пловдив и София. 

35 екипа на НАП провериха обекти в тези области. Установени са над 30 нарушения на Наредба № Н-18/13.12.2006 г. за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства, за които ще бъде наложена принудителна административна мярка „запечатване на обект“.

Предприети са действия за обезпечаване на доказателства по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.
„Проверките продължават и контролните действия на НАП ще обхванат и други оператори, за които има индикации, че не отчитат в пълен размер приходите от предоставяните услуги.“, каза по повод проведената акция заместник-изпълнителния директор на НАП Пламен Димитров. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови