Quantcast

И на двора в училище ще се носи маска

При 20% ученици и учители със симптоми на COVID или грип училището ще се затваря, обяви министърът на образованието

OFFNews Последна промяна на 21 октомври 2020 в 08:20 4984 2

И в училищните дворове ще се носят маски, обяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев пред bTV тази сутрин.

Това се изисква, ако се смесват паралелките. Най-често на двора имаме смесване и неспазване на правилото за невзаимодействие между паралелките - обясни министърът и даде пример, че това се случва, когато децата чакат родителите си на двора. Няма да се изисква маска, когато учениците само от една паралелка играят на двора в рамките на учебния си час по физическо.

Той е категоричен, че намерението на екипа му е за максимално дълго присъствено обучение в училищата.

"Следи всяко училище и област, има прагови стойности, има области в червено и такива, които ще се оцветят в червено", предупреди той. В тези случаи, при 20% ученици със симптоми сходни на COVID или грипоподобни симптоми, се взема решение за обучение в електронна среда. Тази мярка много често има превантивен характер, защото тестването и резултатите не могат да се получат същия ден.

Той изрази съболезнования към семейството на починалата учителка в Търговище и предупреди, че, за съжаление, щом има смъртни случаи в страната, няма как това да не засегне и учителите, тъй като "всеки 80-и жител на България е учител, няма как да го избегнем".

18% от учениците в училището ù - Първо средно училище - са със симптоми сходни на COVID или грипоподобни симптоми, 250 са заявленията за обучение в електронна среда там, което министърът определи като признак за психоза и напрежение.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5288

2

zuljin

21.10 2020 в 09:57

Кви маски бе ИЗБУШЛЯК??? До седмица училищата да са минали онлайн!!!

3811

1

tough

21.10 2020 в 08:35

Къде я продават тая маска маска, искам и аз да си купя една.