И митничарите ще декларират имотите си

Последна промяна на 12 януари 2014 в 08:48 2771 3

ГКПП
ГКПП "Капитан Андреево"

Митничарите вече ще са длъжни да декларират имуществото си при встъпване в длъжност. Това предвиждат промени в Закона за митниците, изготвени от Министерски съвет, пише вестник "Труд".

Измененията предлагат митничарите да декларират имотното си състояние в 14 дневен срок след встъпване в длъжност. Служителите на Агенция "Митници" ще се длъжни да подават и годишни декларации по образец всяка календарна година до края на май. В тях те ще представят и състоянието на своите съпрузи и пълнолетни деца.

Техните декларации обаче няма да бъдат публични, за разлика от информацията за хората, заемащи висши държавни длъжности.

Информацията за имотното си състояние служителите ще представят единствено пред шефа на Агенция "Митници", който ще изготвя образец на документа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.01 2014 в 21:32

Много си зле Вуйчоооо,
виж от кога държавните служители /в това число и митничарите/ декларират имотите си:
ЗАКОН ЗА ДЪРЖАВНИЯ СЛУЖИТЕЛ
В сила от 27.08.1999 г.
Задължение за деклариране на имотното състояние
Чл. 29. (Изм. - ДВ, бр. 15 от 2012 г.) (1) При встъпването си в длъжност държавният служител е длъжен да декларира своето имотно състояние пред органа по назначаването.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 38 от 2012 г., в сила от 01.07.2012 г.) Всяка година до 30 април държавният служител е длъжен да декларира пред органа по назначаването своето имотно състояние, както и получените през предходната календарна година възнаграждения, свързани с полагане на труд извън служебното правоотношение, основанията за тяхното получаване, както и възложителя/работодателя, който ги е изплатил.
(3) Декларирането по ал. 2 се извършва по образец, утвърден с наредбата по чл. 8, ал. 2.

12.01 2014 в 18:12

те и досега декларираха имотите си по същия ред. каква е новината?

12.01 2014 в 10:18

логичен и похвален ход.повече прозрачност и контрол са нужни във всяка сфера на обществено-политическия живот.трябва драстично да се завишат санкциите при доказано разминаване между декларирано и констатирано.глобите са символични.за народните представители след някакъв праг-прокурор и отзоваване; за другите (в министерства,агенции и пр,)-уволнение!само тогава ще има респект от гласа на избирателите и рязко ще спадне корупцията .
 
X