И днес ще има интензивни валежи с гръмотевици

OFFNews 07 юли 2020 в 03:27 3022 0

Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места в планинските и източните райони от страната ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици, показва прогнозата за времето на НИМХ.

Ще има условия и за градушки. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България – силен и поривист вятър от запад-северозапад. С него привечер ще започне да нахлува по-хладен въздух. Максималните температури ще са между 27° и 32°.

Преди обяд в планините ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Ще има условия и за градушки. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра – около 20°.

Преди обяд по Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността и на много места ще превали. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 27° и 30°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 26° - 27°.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови