И днес ще е така: Порой, поледици, силен вятър

OFFNews 12 януари 2021 в 07:27 1942 0

Днес валежите ще отслабват, в Западна България ще спрат и облачността там ще започне да се разкъсва. Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от север-североизток, който до вечерта ще се ориентира от северозапад. С него ще продължи да нахлува студен въздух и на места в западните райони ще има условия за заледявания и поледици, показва прогнозата за времето на НИМХ.

Температурите ще се понижават, в повечето райони максималните ще са между 1° и 6°, по-високи - в източните райони от страната.

В 6 области от Южна България - Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен и Бургас е обявен оранжев код за силни дъждове. В други 16 предупрежденията са с по-ниската жълта степен - за поледици, снеговалежи, силен вятър и дъжд.

В планините ще е облачно, мъгливо и със снеговалежи. След обяд в масивите от Западна България валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. Вятърът постепенно ще се ориентира от запад-северозапад и ще е до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 1°.

По Черноморието ще е облачно и дъждовно, с по-значителни валежи в южните райони. Ще духа умерен вятър от север-североизток и до вечерта ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са 8°-10°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!