И британска военна част идва в Ново село (обновена)

OFFNews 06 май 2022 в 13:15 2375 2

Формирование от Сухопътните войски на Кралство Великобритания ще се включи от днес, 6 май, в съвместната подготовка, която се провежда на учебен полигон „Ново село“. Целта е подпомагане на процеса по изграждане на бойни и оперативни способности на многонационалната бойна група на територията на страната, съобщават от Министерство на отбраната.

Над 120 британски военнослужещи в продължение на 6 месеца ще провеждат съвместни тренировки с българските и американските военнослужещи.

Участието на британски военнослужещи в съвместната подготовка е част от очертаните насоки за развитието на стратегическото партньорство между България и Обединеното кралство.

В периода 7-8 май военна техника ще се транспортира по републиканската пътна инфраструктура от учебен полигон „Ново село“ към Република Северна Македония. Придвижването е в изпълнение на ангажиментите на България като страна-домакин.

Британският министър на отбраната - депутатът Джеймс Хийпи също коментира новината.

"Бързото разполагане на сили в помощ на нашите съюзници от България и САЩ е доказателство за професионализма на британската армия и нейния Кралски ирландски полк. Независимо дали става въпрос за обучение на нашите съюзници или за предоставяне на военна помощ, нашите въоръжени сили продължават да водят международния отговор на войната в Украйна."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1005

2

Блейк7

07.05 2022 в 21:27

Споко, тези от израждане са платени и активирани. Сега са на пика си. Да, доста са неприятни и кресливи, и много поразии могат да направят - обаче нямат реална голяма подкрепа. Лошото е, че при евентуални избори ще направят поразии, провокации а нищо чудно и инсценировки на терористични актове. Затова докато не му пръснат черепчето на Путя - никакви избори. След това Костадинов може да ходи на централна гара да търси на кого да д..а

10298

1

AntiZ

06.05 2022 в 15:38

Добре че идват тези младежи от Великобритания да им тракат зъбите на селендурите от иZраждане, мир и кфи бяха още? Болгарский восток...Боже,с какви продажни идиоти се напълни страната! Гнусна комунистическа паплач!