Хванаха двама служители на НАП с подкуп

OFFNews 02 декември 2017 в 12:48 5552 1

Двама служители на териториална дирекция на Националната агенция по приходите (НАП) в София са задържани с подкуп, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Служителите са поискали подкуп от собственик на автосервиз в София. Те сами са поискали подкуп, като първоначално искали 7000 лв., но са получили 2000 лв., за да не съставят акт на собственика. 

Собственикът на автосервиза е подал сигнал в Софийска градска прокуратура и ГД "Национална полиция“ за това, че му се иска подкуп“, заяви Арнаудова и уточни, че веднага са били поискани специални разузнавателни средства. По думите ѝ парите са били предварително белязани от органите на разследването и същите са открити у едно от двете претърсвани лица.

„По разпореждане на Софийска градска прокуратура е запечатано служебното им помещение, което се намира на ул. „Аксаков“ 1. Предстои Софийската градска прокуратура да поиска разрешение от Софийския градски съд за претърсване и на служебното помещение.

"Двете лица ще бъдат задържани за 72 часа от Софийска градска прокуратура и в понеделник ще се поиска постоянният им арест в Софийския градски съд“, каза още Румяна Арнаудова, цитирана от "Фокус".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

1

kokoten

02.12 2017 в 13:14

....брей,колко задържани,а осъдени няма...пародийна работа,няма спор,а Мутрата направо ни накара да вярваме,че сме я преборили тая корупция.Останаха само такива кокошкарски случаи....