Хотелиери в „Слънчев бряг“: Няма повод за паника от терористи

OFFNews 11 август 2015 в 12:42 2744 1

Преекспонирана медийна сензация и излишна паника. Така хотелиери в най-големия летен курорт „Слънчев бряг“ описват противоречивите информации за издирвани от полицията двама чужденци, които бяха свързани с тероризъм.
Елена Иванова, председател на Съюза на собствениците в комплекса, пояснява, че действително, още в събота вечерта, е имало полицейска проверка по рецепции на хотели. Показвани са разпечатки на преснимани лични документи, които приличат на разпространяваните. Проверени са регистрите на хотелите и служителите са питани дали показаните хора са настанени или виждани. Иванова подчертава, че това е нормална практика на полицията, защото в курорта винаги се издирват хора за различни престъпления. Тя е категорична, че нито при туристите, нито при хотелиерите или служителите има паника или притеснение. Слънчев бряг е пълен, всичко е спокойно и сезонът върви нормално, добавя тя. Според нея, ситуацията е „раздухана“ повече от медиите. Елена Иванова поясни, че още след атентата преди три години, вниманието в курорта е повишено. 

С търсене на сензация обяснява повишения интерес по темата и хотелиерът Георги Николчев. Той добави, че не трябва въпросът да се преекспонира, защото може да бъде подхванат и от чужди медии и да рефлектира върху туристическия сезон. Николчев поясни, че така или иначе, към полицията се подава информация за гостите на хотелите и няма нужда от проверка на място. И той подчерта, че няма повод за притеснение сред бранша или гостите.
Все пак, такива е имало и то не само в „Слънчев бряг“, твърдят граждани. Проверявани са обекти в бургаския квартал „Сарафово“, в Созопол. Засилено полицейско присъствие е имало и във вътрешността на бургаска област през уикенда – в районите на Камено, Айтос и по пътя към Турция – през Малко Търново.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!