Хладно, с температури от 5° до 21°. Връх Снежанка осъмна със сняг

OFFNews 23 септември 2021 в 05:10 2043 0

Снимка Александра Маркарян, архив

Хладно, с минимални температури между 5° и 10°, а максимални - 16°-21°, ще е времето днес, 23 септември.

Ще има променлива облачност. До обяд ще превали на изолирани места - главно в планините и крайните югоизточни райони. След обяд над западните райони облачността ще намалява до слънчево. До вечерта и над централните и източните части на страната ще се изясни. Ще е ветровито, с предимно умерен северозападен вятър.

Над планините преди обяд облачността ще е по-често значителна, ще е и мъгливо и на изолирани места ще превали. По-късно през деня над масивите в Западна България облачността ще намалява до слънчево, а до вечерта и на изток ще се изясни. Ще остане ветровито с умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра – около 3°.

Тази сутрин връх Снежанка в Пампорово осъмна с лек сняг, съобщава Планинската спасителна служба, цитирана от БТА. По поляните край кулата "Снежанка" са видими следи от първия за есенно-зимния сезон снеговалеж от снощи. Минималната температура в Пампорово падна днес до минус 1 градус.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. До сутринта повишена вероятност за валежи има в крайните южни райони, през останалата част от деня ще е без валежи. Вечерта облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа предимно умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 16°-18°. Температурата на морската вода е 21°-22°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, в заливите - 2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 15 мин. и залязва в 19 ч. и 22 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 07 мин. Луната в София залязва в 9 ч. и 29 мин. и изгрява в 20 ч. и 44 мин.

Атмосферното налягане е и ще остане по-високо от средното за месеца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови