Хиляди добри сърца дадоха шанс за живот на тежко болен самотен баща

OFFNews 08 септември 2022 в 15:13 1194 0

Светлозар Дончев

Снимка Личен архив

Светлозар със семейството си

Редакцията на OFFNews изказва огромна благодарност към всички, които проявяха милосърдие и солидарност към Светлозар Дончев и дариха средства за неговото лечение.

Благодарение на вашите добри сърца и подкрепа Светльо ще получи шанс да стопира своето тежко заболяване и да се върне към нормалния си ритъм на живот и работа.

В поредица от няколко дарителски кампании, които приятелите на 48-годишния Светлозар Дончев организираха ви запознахме с неговия случай. Той е самотен баща на две деца и е диагностициран с болестта на Бюргер (Buerger's Disease).

Светлозар е един от малкото хора с болестта на Бюргер в България и от 2019 г. се бори, за да не бъдат ампутирани краката му. Преди да заболее той има сигурна и постоянна работа, с която издържа и изхранва двете си деца, за които сам се грижи. Болестта обаче го прави нетрудоспособен и проблемите му започват да се задълбочават. За съжаление, поддържащата и животоспасяваща терапия на Светлозар не се покрива от НЗОК и той изпада в невъзможност сам ди си купи скъпоструващите медикаменти за своето лечение, както и да закупи храна и дрехи за двете си деца.

И точно когато всичко изглежда безнадеждно, приятели на Светльо проявяват милосърдие и солидарност и организират няколко дарителски кампании, чрез които са събрани средства за лечението му в Турция. Благодарение на помощта, подкрепата, солидарността и съпричастността на хиляди българи с добри сърца Светлозар се чувства вече добре, възстановява и мечтае скоро отново да може да бъде трудоспособен и да се грижи и гледа двете си деца.

Поради заболяването си, обаче Светлозар все не е трудоспособен и няма никакви доходи и му е трудно да покрива ежедневните си разходи и издръжката на двете си непълнолетни деца. Именно затова приятелите на Светльо се обръщат с молба към всички, които могат да помогнат със средства, чрез които той да успее да покрие наема на жилището си, в което живее сам с двете си деца, както и ежедневните разходи. На Светлозар му предстои да подготви двете си деца и за първия учебен ден, за което също са необходими средства за дрехи, учебници и учебни пособия.

Приятелите на Светльо благодарят на всички, които досега помогнаха и му дадоха шанс за живот и призоваха отново за помощ и съпричастност към Светльо и двете му деца, които имат нужда от подкрепа в този важен за тях момент.

Сметката, по която може да дарите средства и да помогнете на Светлозар и двете му деца е:

IBAN: BG38INTF40012026123521

Титуляр: Светлозар Николов Дончев

e-mail: [email protected]

PayPal: Svetlozar Donchev

Телефон за връзка със Светлозар и за дарения на храна, дрехи и учебни пособия за децата му е: 0877717471

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови