Хидролокатор ще търси майор Терзиев в Черно море, случило се е нещо внезапно

OFFNews Последна промяна на 10 юни 2021 в 08:52 2347 0

Операциите по издирването на падналия МиГ-29 в Черно море продължават. Днес ще бъде пуснат хидролокатор, който допълнително ще обследва дъното. Теренът е с размер на 20 квадратни мили. Предвид дългото време след загуба на връзка с майор Терзиев, вероятността да бъде открит жив и здрав е много малка и трябва да сме готови да приемем и най-лошото. 

Това заяви министърът на отбраната Георги Панайотов по БНТ.

По думите му майор Терзиев не е очаквал това, което се е случило. Той не е докладвал за каквито и да било проблеми, не е опитал да осъществи връзка с командването, не е съобщил за катапултиране.

Самолетът, който е пуснал мишената, е видял как майор Терзиев я е поразил. Това е потвърдено визуално. Оттам нататък нямам данни някой да е виждал каквото и да е, обясни министърът. 

"Проверяваме какво може да се е объркало. Хипотези - колкото искате. Спекулации могат да се правят, може да се прибегне към политическо говорене. Искам да се установят фактите и да ви кажа каква всъщност е била причината. А че майор Терзиев е един от асовете във ВВС, това е така. Той е имал т.нар. нальот и през нощта, и през деня повече от 709 часа на МиГ-29", отбеляза министър Панайотов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X