Хепиенд: Котаракът Жорко остава в Пловдивската библиотека

OFFNews 13 март 2024 в 17:11 4132 3

Жорко
Котаракът Жорко.

Котаракът Жорко ще продължи да бъде обгрижван в пловдивската библиотека "Иван Вазов" от отговорни за това служители, за да се гарантират ветеринарномедицинският му статус и санитарните норми. Това се казва в позиция на дирекционния съвет на институцията, изпратена до "24 часа".

16 души, начело с директора Димитър Минев, ще грижат за мъркащия пухчо.

Откакто се разбра, че има устно разпореждане на директора Димитър Минев котаракът да бъде изведен от библиотеката, бяха пуснати три петиции в защита на животното. Първата се казва "Книга с котка" и до момента е подкрепена от 10 423 души. Другата е под надслов "Чао, директоре", каузата е споделена от 3735 души. Последната е "Оставка на директора! Ние сме с Жорко!" и за два дни в нея са се подписали 1519 души.

В социалните мрежи се разгоря невиждана дискусия дали мястото на Жорко е сред книгите, или трябва да се гледа навън. Почитателите му твърдят, че заради котарака-библиотекар институцията била по-посещавана, затова било по-уместно да си тръгне директорът, а не животното. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

900

3

SVDragunov

13.03 2024 в 19:40

Щом една библиотека ще разчита на котка за посещаемост...В библиотека се ходи за КНИГИ - четене и абонамент за дома. Не препоръчвам на Жорето да ми е около краката, когато чета в читалнята.

135

2

Far Rider

13.03 2024 в 18:02

Ще отида на всяка цена да го видя и ще му занеса вкусна котешка храна. В Задунайская губерния измежду многото животни трудно се намират заслужаващи внимание. Имам предвид онези 5 милиона.

400

1

демотиватор

13.03 2024 в 17:28

"В социалните мрежи се разгоря невиждана дискусия дали мястото на Жорко е сред книгите..."

Какво "гражданско общество" само, каква "обществена активност"- ура!!! (ジ)
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика