HBO и "Синемакс" спряха излъчването си по "Булсатком"

OFFNews Последна промяна на 31 юли 2015 в 17:51 9422 2

"Със съжаление съобщаваме, че поради системно неспазване на задължението на "Булсатком" за заплащане на лицензионната такса по договора с НВО, сме принудени да прекратим подаването на всички НВО и "Синемакс" услуги към оператора".

Това написаха в съобщение преди минути от Фейсбук страницата на HBO България, като добавиха, че се надяват ситуацията да се разреши своевременно, въпреки че "разговорите между НВО България и Булсатком към този момент са преустановени".

На 17 юли стана ясно, че HBO спира да предава в мрежата на "Булсатком" заради месеци наред безрезултатни преговори между фирмите.

В последния над месец сигналът на HBO в мрежата на телевизионния оператор беше спиран преупредително за един час вечер, което операторът представяше на потребителите като “търговски спор”.

"Булсатком" тогава се опит да компенсира HBO пакета със собствени филмови канали, които са доста по-ниско качество, и също са платени. Не е ясно как ще бъдат обезщетени клиентите на "Булсатком", които са предплатили за HBO каналите, но засега решението на телевизията изглежда окончателно.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.07 2015 в 18:55

Трябва да се пускат жалби.НЕ може да се плаща за кашкавал ,а продавачът да ти дава сирене вмирисано нещо различно от това което си платил и
договорил.Платил съм пакет с Нд качество авансово,а ти дават нещо различно.
Според мен има и наказателноправна измама защото знаят,че няма да излъчват през август,а събират такси 10 лева за Нво авянсово.Подавайте жалби в прокуратурата.Недоволните могат да заведат искове по Закона за потребителите като исковете се водят по пред съда по вашето местожитулство и се доказват лесно,иска се справка от нбо за подавания сигнал през периода към този оператор.Аз подадох жалба в офис още нямам отговор ще се видим с тях в съда!!!!
е

31.07 2015 в 18:46

Единственият вариант да се оправи булсат е да спрем месечните вноски т.е. Такси. Аз смених с Ментел..... Компромис но все пак имам телевизия