HBO и "Синемакс" спряха излъчването си по "Булсатком"

OFFNews 31 юли 2015 в 17:51 10235 2

"Със съжаление съобщаваме, че поради системно неспазване на задължението на "Булсатком" за заплащане на лицензионната такса по договора с НВО, сме принудени да прекратим подаването на всички НВО и "Синемакс" услуги към оператора".

Това написаха в съобщение преди минути от Фейсбук страницата на HBO България, като добавиха, че се надяват ситуацията да се разреши своевременно, въпреки че "разговорите между НВО България и Булсатком към този момент са преустановени".

На 17 юли стана ясно, че HBO спира да предава в мрежата на "Булсатком" заради месеци наред безрезултатни преговори между фирмите.

В последния над месец сигналът на HBO в мрежата на телевизионния оператор беше спиран преупредително за един час вечер, което операторът представяше на потребителите като “търговски спор”.

"Булсатком" тогава се опит да компенсира HBO пакета със собствени филмови канали, които са доста по-ниско качество, и също са платени. Не е ясно как ще бъдат обезщетени клиентите на "Булсатком", които са предплатили за HBO каналите, но засега решението на телевизията изглежда окончателно.




Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови