Хаос в РИК Хасково, петима припаднали

OFFNews 05 април 2021 в 09:58 2516 0

Човек припадна в зала "Дружба" в Хасково, където е разположена 29 РИК. Това е петият такъв инцидент до момента. Към 8 часа тази сутрин по-малко от половината секционни избирателни комисии бяха успели да предадат протоколите си. Секционните комисии са общо 491, съобщи БНТ.

Председателят на РИК-Хасково Веселина Тенчева обясни, че до тази ситуация се е стигнало, защото в един момент пред РИК са се събрали почти всички секционни избирателни комисии от всички общини.

"Предложихме на членовете на комисиите да изчакат в автобусите, на паркинга. Бяхме подготвили училище в близост до залата, за да не стоят хората на студено, но те се наредиха и започнаха да се бутат в залата. Това е причината да не се спазват никакви противоепидемични мерки", обясни Тенчева.

Изнервени от чакане, някои от присъстващите са заплашили, че ще хвърлят и палят бюлетини. Според тях обяснението на РИК, че има много грешки в протоколите, не отговаря на истината и не е причина за хаоса и забавянето.

Все още не е ясно кога ще приключи изборният ден, според Веселина Тенчева възможно е това да се случи в късните часове на деня.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!