Хакер разпространи данни на OFFNews

OFFNews 01 юни 2021 в 19:32 6302 0

Уважаеми читатели,

Както вече знаете, през ноември миналата година OFFNews стана жертва на хакерска атака. За инцидента беше уведомена КЗЛД, която отправи предписания, които бяха изпълнени от наша страна.

След продължило над 20 дни изнудване за пари, на което отговорихме отрицателно, днес хакерът разпрати изтеклите тогава данни до много български медии и ги качи онлайн.

Част от данните са свързани със системата за регистрация за коментиране в OFFNews и някои от тях представляват лични данни по смисъла на закона - потребителско име, имейл, криптирана парола. Въпреки че паролите са криптирани и че след атаката от ноември м. г. беше въведена задължителна смяна на паролите, ви напомняме, че е разумно често да сменяте паролите си и да използвате различни пароли за различните сайтове, които ползвате.

Благодарим на колегите от другите медии, които ни предупредиха за разпратените до тях мейли. Благодарим и на ГДБОП, която обърна нужното внимание и се надяваме, че скоро ще има положителна развръзка, след която рекетът, на който сме подложени, ще приключи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови