GSM операторите вече ще отчитат до секунда

OFFNews Последна промяна на 14 април 2014 в 09:08 4407 5

GSM

От днес мобилните оператори са задължени да предлагат на клиентите си опция за нова тарифа, при която разговорите да се таксуват с точност до секундата.

Досега при повечето тарифи разговорите се закръгляха – ако сме говорили 30 секунди, например, те се таксуваха за цяла минута.

И трите мобилни оператора у нас са готови за новите тарифни планове. Преминаването към новия метод на таксуване обаче не става автоматично – клиентите трябва да попитат оператора и да преподпишат договорите си.

В края на януари Комисията за регулиране на съобщенията прие нови изисквания към мобилните оператори, които да облекчат клиентите им. Те налагат още 50 лв. лимит за трафика на мобилен интернет, като след достигане на сумата връзката трябва да прекъсне. Промяната се въвежда, тъй като много потребители са се оплакали, че са натрупали трицифрени сметки за телефон заради интернет, без дори да разберат.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.04 2014 в 14:21

За съжаление, в скапаната ни кочинка много трудно настъпва прогрес във взаимоотношенията между нас,крепостните селяни и монополите,които сладко сладко ни доят и стрижат. Но какво да се прави,печалби се гонят,бюджет трябва да се пълни. С други думи симбиоза между последните и държавата или да го духат бедните...;)

14.04 2014 в 10:28

В България "далавера" е да имаш "турска карта".
Уточнявам предваритеблно, че става въпрос за обикновени карти ползвани от ОБИКНОВЕНИ хора.
Турските телекоми пак изпревариха "българските" и пуснаха карти с тънки роуминг тарифи. В момента тарифите им са по-добри от всички планове на бг телекомите. Бият ги само с многото "безплатни минути", които обаче не важат в роуминг :) А турците имат пакет и за безплатни в роуминг.

14.04 2014 в 10:01

Педалско е доста това решение

14.04 2014 в 09:58

"И да преподпишат договора си." Т.е. да станат крепостни поне за година. Докога? Като си плащаш всеки месец навреме и можеш да прекратиш взаимоотношенията с месец предизвестие - не си ли клиент на фирмата за телекомуникации? Докога с тези заробващи договори? И то отново с подкрепата на Комисията за регулиране .... Интересно защо винаги регулира и докога в полза на монопола, или в случая олигопола?

14.04 2014 в 09:29

Това ново тарифиране се предлага само за един тарифен план. Хайде сега познайте дали този план не е най-смотаният от всички възможни и дали някой с акъла си ще се презапише на него. Не било компютри, ами компоти ...