Грипна ваканция и в София от днес, вирусите започват да отстъпват през февруари

OFFNews 28 януари 2019 в 06:19 2568 0

Учениците в София излизат в грипна ваканция от днес до 4 февруари. учениците ще са в класните стаи на 6 февруари, тъй като 5-и е неучебен ден между двата срока. Детските градини в София остават отворени, но със засилен контрол за болни деца.

Заради грипа от днес до петък ще бъдат затворени училищата и детските градини в Благоевград и Кюстендил, епидемия бе обявена и във Великотърновска област.. 

Преустановяват се детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения, планираните операции и провеждането на профилактични имунизации. 

Грипната епидемия вече обхваща по-голямата част от страната - Бургас, Варна, Видин, Кърджали, Добрич, Пазарджик, Пловдив, Силистра, Сливен, Смолян, Софийска област, Стара Загора, Хасково, Шумен, Ямбол и др.

Очаква се болните в цялата страна да започнат да намаляват в края на седмицата. 

Във връзка с грипната ваканция на учениците в София, от утре до 5-и февруари Центърът за градска мобилност пуска автобуси по линия N 66 от Зоологическата градина до хотел "Морени" и в делничен ден. Разписанието на автобусите до Витоша може да се намери на сайта на Центъра за градска мобилност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки