Граждански мегдан в Княжеската градина от днес

OFFNews 22 юли 2020 в 11:20 4008 0

Граждански мегдан всяка вечер до края на юли пред паметника на съветската армия в Княжеската градина организират Манол Глишев, Атанас Шарков и Кирил Чуканов. 

Целта е протестите, които искат оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, да не бъдат използвани "от нечисти групи и хора", става ясно от страницата на събитието във фейсбук. 

Новата сцена на протестите стартира от днес в 18 часа, а организаторите призовават: 

Искрените протести на българските граждани срещу корупцията, арогантността и некадърността на Борисов и Гешев трябва да успеят. Премиерът и главният прокурор са двете най-видими лица на унижението, на което е подложен българският народ и затова трябва да изгубят позициите си. #Оставка! А сетне и съд, и затвор...

Тези справедливи протести обаче биват използвани и от нечисти хора и групи. Истинското послание на гражданите бива подменяно с популизъм, лъжи и руски интереси, прокарвани от нови властолюбци и кандидати на славата. Автентичните гласове биват заглушавани. Националната телевизия директно уволнява неудобни журналисти и цензурира новините си. Христо Иванов беше спрян да говори дори и на протеста, който избухна включително заради неговата успешна акция в Росенец. Същото се отнася до гражданското движение БОЕЦ. Това не бива да се случва повече. Протестите трябва да са успешни - и затова се налага да останат истински. Всеки, който има нещо ценно за казване, трябва да може да го каже. 

Демократите, честните български граждани, недоволните, заглушаваните хора са добре дошли на Граждански мегдан. Всяка вечер поне до края на юли се събираме под сянката на съветския окурпаторски паметник, за да припомним, че той трябва да бъде съборен и повече никога да няма сенки над България. 

Елате със своите граждански и/или политически каузи - и стига да не сте неонацисти, популисти или неокомунисти, стига да сте нормални хора, които виждат европейското, цивилизовано бъдеще на страната ни, стига да сте адекватни граждани, които имат какво да кажат - за образованието, за защитата на българската природа, за културното ни наследство, за здравеопазването, за социалната справедливост или за частната инициатива - микрофонът ще бъде ваш. Всички сме част от голямата общност на българската нация и мнозина участваме и в по-малки общности, посветени на отделни полезни каузи. Елате и говорете за своята кауза, за своята България, за бъдещето, което виждате.

Започваме от днес, сряда, 22 юли, от 18:00 ч. Заповядайте!

Знаем, че мнозина от вас ще искат преди това да минат и да хвърлят по един каскет пред Съдебната палата. Направете го! И елате след това при паметника на съветската армия-окупаторка, за да си кажем всичко, което има да си казваме. Защото повече не може така. Не може да се живее в лъжа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови