Гръцка община на протест, че през Маказа не пускат български туристи

OFFNews 15 май 2021 в 15:29 4984 0

Общината на град Комотини, Северна Гърция, протестира, че при отварянето на Гърция за международен туризъм от 14 май ГКПП Нимфея (Маказа) с България не е сред граничните пунктове, от които ще преминават туристи, съобщи гръцкият информационен сайт evros24.gr., цитиран от БТА.

Както обяви по-рано заместник-министърът на гражданската защита Никос Хардалиас, на границата с България само пунктовете Промахон (Кулата) и Орменио (Капитан Петко войвода) ще пропускат туристи.

В изявление на община Комотини се казва, че гръцкото "правителство внезапно и напълно необосновано реши да изключи региона ни от новите мерки за отваряне на туризма в страната ни. Без никакво видимо логично обяснение затварят вратата за влизане на туристи, които искат да посетят Гърция през граничния пункт Нимфея, община Комотини! Като така изключват за пореден път нашия край от възможността да възстанови чрез туризма тежко ударената си от кризата с пандемията икономика.

Ще трябва да бъдат незабавно дадени обяснения и да се отмени нелогичното и явно несправедливо решение. Комотини и (префектура) Родопи не може да бъдат изоставеното дете на развитието! Отговорните са длъжни незабавно да дадат отговор и да отменят решението, което поставя надгробния камък на туристическото развитие на областта!"

Откъде може да се влиза в Гърция според актуалните правила

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови