Граничният пункт Илинден-Екзохи вече е отворен за всички превозни средства

OFFNews 02 юли 2021 в 10:10 1849 0

Граничният пункт "Илинден-Екзохи" вече пропуска всички превозни средства, а не само товарни автомобили в интервала от 7 до 23 часа, както беше досега. От днес през него могат да преминават и леки коли и автобуси.

Първоначално обявената дата за отваряне на пункта за всички превозни средства беше 1 юли. Забавянето с едно денонощие е заради осигуряване на допълнителни екипи от гръцка страна, който да обработват документите, необходими при преминаването на границата в условията на епидемията от коронавирус, обясни областният управител на Благоевград посочи Николай Шушков пред БТА.

От пресцентъра на Главна дирекция "Гранична полиция" потвърдиха, че от тази сутрин гръцките власти допускат преминаване на територията на южната ни съседка на леки автомобили и автобуси.

Българските граждани трябва да представят отрицателен PCR тест, направен не по-рано от 72 часа преди влизането на територията на Гърция, или сертификат за ваксинация срещу COVID-19, направена преди не по-малко от 14 дни, както и отрицателен бърз антигенен тест, направен до 48 часа преди влизането в Гърция. Тези изисквания важат и за деца, навършили 12 г., посочиха от пресцентъра на ГД "Гранична полиция".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови