Градушка в Русе: улица пропадна с кола в рова, тролейбусната мрежа е прекъсната

Дъжд и гръмотевици на югозапад в прогнозата за времето, започва понижение на температурите

OFFNews 06 юни 2022 в 06:30 4905 1

Градушка

Снимка БТА, архив

Градушка

Градушка падна в Русе. Тя е валяла около 15 минути, а ледените парчета са били с големината на монета от два лева, съобщава Нова тв.

Вятърът бил толкова силен, че чадъри на заведения са прелетели през междублоково пространство.

Два влака не могат да стигнат до Централна жп гара в крайдунавския град заради паднали по железопътната линия клони.

Улица е пропаднала и автомобил е потънал в рова, водачът е успял да се избави.

Счупени са клони на дървета, градският транспортът почти е спрян.

В прогнозата за времето на НИМХ за днес има превалявания, на повече места и с гръмотевици в югозападната половина от страната. Ще има условия и за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. С него температурите ще се понижат и максималните ще са между 25° и 30°, в София - около 25°.

В планините облачността ще е променлива, след обяд купеста и купесто-дъждовна. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен североизточен, по най-високите части до силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра - около 13°.

По Черноморието облачността ще е променлива, след обяд - купеста и купесто-дъждовна облачност. Краткотрайни валежи ще има на отделни места преди обяд по северното, а след обяд по южното крайбрежие. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 21°-23°. Температурата на морската вода е 20°-24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното е близко до средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 50 мин. и залязва в 21 ч. и 0 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 9 мин. Луната в София залязва в 1 ч. и 38 мин. и изгрява в 11 ч. и 49 мин. Фаза на луната: един ден преди първа четвърт.

Седмицата

През следващите дни вятърът ще остане от североизток. Температурите ще се понижат още малко и максималните в цялата страна ще са под 30°. Сутрин ще е предимно слънчево, след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, във вторник само на отделни места, в сряда и четвъртък на повече места и с по-голяма интензивност в югозападната половина от страната, а в петък в цяла Южна България. В събота и неделя температурите ще се повишат с градус-два.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!