'Градус': Нямаме отношения с Павел Стоименов

OFFNews 11 май 2021 в 09:32 2574 0

Фирма "Градус" не поддържа и не е поддържалa търговски отношения с Павел Стоименов и определя като неверни и манипулативни твърденията му, казани в последното заседание на комисията по управлението на Бойко Борисов вчера в Народното събрание.

Това се посочва в поредна позиция на дружеството, изпратена до медиите. Фирмата производител на птиче месо отново обяви, че ще започне съдебни дела по повод твърденията.

"Градус" се оказа в центъра на изслушванията за корупция и порочни схеми по време на управлението на ГЕРБ. Втори зърнопроизводител - Павел Стоименов, разказа пред комисията на Мая Манолова как бизнесът му е пострадал. Преди това сензация направи изслушването на Светослав Илчовски.

Публикуваме позицията на дружеството:

Уважаеми медии,

В понеделник, 10 май, „Градус“ АД бе обект на поредни манипулации и внушения, целящи да уронят имиджа на компанията и да нанесат финансови вреди в особено големи размери на нейните инвеститори. За наше огромно съжаление, за пореден път трибуна на тази атака бе сградата на българския парламент, а съучастници в нея политически лица.

„Градус“ АД категорично отхвърля всички обвинения, отправени от най-високата институционална трибуна в България. Дружеството не поддържа и не е поддържало търговски отношения с лицето Павел Стоименов, като определя като неверни и манипулативни твърденията му, отправени пред Народното събрание. Единственото вярно в думите на Павел Стоименов е признанието му, че не познава г-н Иван Ангелов и никога не е имал бизнес отношения с него. „Градус“ АД се уповава на българското законодателство и институции, като възнамерява да потърси съдебна отговорност за всяко невярно твърдение, отправено по адрес на дружеството.

“Градус” АД няма да толерира безправието и кулоарното правосъдие. Ударът по имиджа и стойността на компанията не е просто укорим, той е престъпен. Дружеството ще използва всички законови възможности, за да защити своите инвеститори и клиенти.

Георги Бабев
Независим член на Съвета на директорите
„Градус“ АД

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови