Горски инспектор върна 36 000 лева, преведени погрешка в сметката му

OFFNews 05 март 2019 в 21:07 2794 0

Горски инспектор върна 36 000 лева, които са били преведени погрешка в сметката му.

Преди няколко дни Юсеин Шакиров от Сливен разбрал за получените допълнителни пари в сметката си след SMS от банката, докато бил на акция в гората.

Вкъщи той проверил банковата си сметка, в която трябвало да има само 700 лева.

„Съпругата ми отвори да види какви са тези пари и откъде идват и вижда имената на някаква жена. Тя превежда на някакъв мъж, който е със същата фамилия, обаче не знам по какъв начин са ги превели на моята сметка”, обясни горският инспектор пред bTV.

Той не изключва парите да са подкуп заради работата му, затова решава да ги върне в първия възможен момент - след почивните дни. 

От банката обясняват, че става дума за грешен трансфер, но не могат да обяснят как точно е станало това и посочват, че е трябвало да забележат грешката.

По-късно в официално становище от банката заявиха, че нямат вина в нареждането на превода и парите погрешка са отишли при горския. Той обаче все пак подозира, че може да става дума за провокация заради работата му. 

"По един такъв начин да ми преведат някакви пари, аз да си замълча, да почна да харча от тях и в един момент да ме оцапат", коментира Шакиров.

Колегите му също не изключват подобен сценарий.

От банката благодариха на горския за съдействието и обещават парите да бъдат върнати на собственика. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!