Google: България има ключово място на картата на разработчиците на изкуствен интелект

OFFNews 16 януари 2024 в 20:36 2529 0

Срещата между Денков и Каран Батия в Давос

Снимка МС - пресслужба

Срещата между Денков и Каран Батия в Давос

"Google и българското правителство могат да работят за създаване на персонализирано обучение, базирано на изкуствен интелект, което ще отговаря на талантите и интересите на отделния ученик".

Това съобщи пресслужбата на Министерския съвет след среща между министър-председателя акад. Николай Денков и вицепрезидента на Google Каран Батия в Давос.

България има ключово място на картата на разработчиците на изкуствен интелект, коментира вицепрезидентът на Google.

Интересите на технологичните компании и правителството се пресичат, особено когато става въпрос за приложението на изкуствения интелект в образованието и услугите, изтъкна българският премиер.

"Сътрудничеството между българската държава и Google може да направи по-достъпни, ефективни и полезни и публичните услуги. Правителството и технологичният гигант ще продължат този разговор в София", заявиха от пресслужбата на МС.

Политическите и технологичните усилия трябва да се обединят и във войната с дезинформацията в интернет. Без съдействието на технологичните компании тази борба е невъзможна, подчерта Денков.

Google полага извънредни усилия в този област, особено след началото на войната в Украйна, увери вицепрезидентът Каран Батия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!