Голямото пътуване за Великден пак започна - въпреки блокадите

OFFNews Последна промяна на 16 април 2020 в 18:42 8793 7

За силно натоварено движение и задръствания на изходите на София съобщават няколко агенции и наши читатели, въпреки призивите на премиера Бойко Борисов и кризисния щаб за борба с COVID-19 да не се пътува за Великденските празници, които започват утре. Google traffic също показва километрични опашки.

Според очевидци полицаите на КПП-тата пускат всички желаещи, като събират само декларации.

В посока Пловдив задръстването в посока магистрала “Тракия” достига до Дружба. Според очевидци повечето хора в колите са по 4-5.

Задръствания има и към магистрала “Хемус”, като тапата стига до търговските обекти. Колона от автомобили искащи да се включат в стария подбалканския път София – Бургас също е образувала задръстване. Колоната започва от края на село Долни Богоров.

На изходите на София има КПП-та, които образуват колони, но опашките днес са много по-големи от обичайните в последните дни.  

За задръствания на изходите на града съобщиха и от Пловдив, като те са започнали още на обед.

Премиерът Бойко Борисов каза днес, че на съвестта на тези, които излизат от градовете без основателна причина, ще тежи, ако заразят близките си. Поводът за думите му са данните на МВР, съобщени по-рано, че хора представят на полицаите на КПП-тата на влизане и излизане от областните градове лъжливи декларации, че отиват на работа, а някои от тях дори се водели безработни.

В първото си изявление по темата за днес премиерът каза: „Те (нарушителите - б.р.) не са избягали от мен и карантината, ще си заразят родителите. След това като стане да използват хладилните камери не за месо, а за съхранение на трупове, или площадките, на които се пързалят децата, да станат морги... Има закон, който го хванат, ще го накажат, но това ще е след дъжд качулка", заяви министър-председателят.

Заради предприетите противоепидемични мерки и намаляване на възможностите за безпричинни пътувания, БДЖ ще ограничи движението на влаковете в страната.

От 17-и до 20-и април включително няма да се движат общо 39 влака, които пътуват по различни направления на територията на страната. Всички останали влакове, които ще се движат по своите маршрути, ще могат да се ползват от клиентите на БДЖ само в основни и възелни гари.

Останалите гари и спирки по маршрута на тези влакове няма да се обслужват от служители на БДЖ и няма да се осъществява продажба на билети в тях. Тези гари ще бъдат единствено крайна точка на пътуване, като няма да бъде възможно осъществяване на начало на пътуването от тях.

Пълният списък на отменените влакове е публикуван на сайта на БДЖ, който към 18:30 беше недостъпен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23323

7

Стефан

17.04 2020 в 03:33

Земеделецо, изпълните не са виновни. Не и затова, че началникът дава пример за обратното на собствената си заповед.
Борисов не си спря екскурзиите, нали така? Е защо другите да го слушат, като им забранява?

Никой народ не е гений. Но тоя път вождето-генералче се оказа по-тъпо и неоправно и от фатмак.

А общото усещане е - отбраната е рухнала. Командването вече не управлява боя. А иначе щабове, премиери, генерали, разпореждания, самохвалство ...
Свадбени клоуни.

5361

5

Кики

16.04 2020 в 22:15

Май и КПП-тата се оказаха "менте" !

8137

4

Човека

16.04 2020 в 21:23

"призивите на премиера" С призивите трябваше да приключите вчера и днес да влезе забрана за движение. Докато умния се наумува, лудия ще се налудува. Вече е късно. Честити ни автоморги.

12073

3

Панелен земеделец

16.04 2020 в 19:31

Днес някъде по това време, 3-членното ми полу-затворено семейство (сина все още го държат на работа, дистанционно), гледайки новините за а) цигаNите, които продължават да се прибират и да ходят из територията, и б) започналото поредно Голямо пътуване - във време на епидемия; не ме интересува кой е по-по-най в лошо/добро (всичките генерали, каскети, Кой?, калинки, овчи главички).
Ние психясваме от месец, с идеята, че още мъничко остава. Кризата идва и съобщаваните резултати ще са по-ниски, отколкото след 7-10 дни. Тогава пак на всички ли ще ни говорите за чувалите за мъртви, които нямало да стигнат.
На КПП-тата на СФ-изходи всички си дават декларациите и заминават. Какви ги вършите, бе Щаб, премиер, полицаи? Какво правите, сънародници? После ще ни затворят по къщите до 1 септ, като в Сърбия. Или - може би - тогава ще започне революцията на здравите и болните овце?

10372

2

elbarbudo

16.04 2020 в 19:23

Е за кво ги пускат?

7825

1

kokoten

16.04 2020 в 18:47

...не е истина какво ни чака...напълно си го заслужаваме тъп народ,тъп....