Quantcast

Голям пожар евакуира две села край Харманли

offnews Последна промяна на 20 август 2016 в 19:41 3413 2

Огромен пожар гори между харманлийските села Изворово и Дрипчево. Това съобщиха от Областна администрация - Хасково. Засега фронтът на пожара и унищожените площи не са изчислени.

По искане на Областния управител на Хасково Станислав Дечев в гасенето на стихията утре рано сутринта ще се включат и военни от хасковското военно формирование 52 740. На мястото на пожара е съсредоточена противопожарна техника от цялата Хасковска област. На място са изпратени и всички екипи и техника на държавните горски стопанства от Югоизточното държавно горско предприятие.

На терен работят десетки пожарникари и горски, служители на Oбщина Харманли, доброволци от близките села. Операцията по овладяване на огнената стихия се следи от oбластния управител Станислав Дечев. На мястото на пожара вече пристигнаха гл. комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” и инж.

Пейо Върбанов- директор на Югоизточното държавно горско предприятие в Сливен. Действията на пожарникарите се командват от директора на областната противопожарна служба Николай Вълчев. Кметът на Oбщина Харманли Мария Киркова обяви в 18 часа бедствено положение за селата Изворово и Дрипчево. Чрез него се предприемат спешни мерки за овладяване на ситуацията в застрашените села.

На място кметът на Харманли създаде и кризисен общински щаб, който работи по пресичане на разпространението на пожара и уведомяване на местното население, с цел предотвратяване на нещастни случаи или готовност за евакуация.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13898

2

кикимора

21.08 2016 в 11:49

Димът се виждаше от 20 километра. Страховито.

16374

1

Стринка Минка

20.08 2016 в 22:15

Борисов къде е? В слънчевото бунгало ли?
Успокоих се, рекох да не е по Харманли.