Големите победители в конкурса „Най-добра българска фирма на годината“ - транспортна фирма и земеделски производители

OFFNews 25 октомври 2023 в 13:25 998 1

Участници в конкурса „Най-добра българска фирма на годината“

Снимка Fibank

Отличените участници в конкурса

За 11-та поредна година конкурсът  „Най-добра българска фирма на годината“ отличи компаниите с печеливш бизнес модел, с устойчив растеж и конкурентоспособност на нашия и международния пазар.

Организатор на надпреварата е Fibank (Първа инвестиционна банка), която вече 30 години подкрепя бизнеса у нас.

Специалната церемония по награждаването се проведе на 24 октомври вечерта. Акцент в конкурса този път бе потенциалът на фирмите да се развиват в предизвикателната среда с висока инфлация и при забавяща се международна икономика.

Първа награда в категорията „Средна и голяма фирма“ спечели ПИМК ООД - най-голямата транспортна фирма в България и в топ 10 в Европа. Втори се класираха Дерони ООД, лидер в производството на консервирани храни, оперираща в повече от 31 страни по света. „Агрия“ АД зае третото място – дружеството е единственият български производител на препарати за растителна защита с традиции от 1932 г.

Отличието за най-добра „Микро и малка фирма“ отиде при „Мурра-2002“ ООД – водеща в сектора на биволовъдството. Фирмата развъжда 700 биволи порода „Българска Мурра“ и обработва земеделска земя в ямболското село Лозенец. Втората позиция в категорията бе отредено на Линк ООД - една от първите фирми на българския пазар, предлагащи алуминиеви дограми, която днес има голяма собствена база и изнася за цяла Европа. Трети в надпреварата са „Бомакс“ ООД, които произвеждат една от най-старите и уникални български напитки – боза, изнасяйки също в цяла Европа.

ТЕД БЕД ЕАД спечели авторитетната Награда на публиката, която се определя с онлайн гласуване. ТЕД е най-големият български производител на матраци, а фабриката му е на площ от 53 000 кв.м., което я прави едно от най-модерните и големи предприятия в Европа. Продава продуктите си в 37 държави на 5 континента.

Призът за женско предприемачество, който Fibank традиционно връчва, за да насърчи и стимулира жените, развиващи собствен бизнес, получи г-жа Нуртен Еминчауш, собственик на фирма Харан ЕООД, която търгува с диворастящи гъби.

Журито отличи също така и още две бизнес дами – г-жа Десислава Китова, която е земеделски производител от Перник („АДМ Агро“ ООД) и г-жа Людмила Зафирова, чиято фирма “Интер Бизнес 91” ЕООД доставя медицинска апаратура, реактиви и консумативи, както и високотехнологично оборудване за телемедицина. Трите бизнес-дами получиха пълна стипендия за Менторската програма, която е част от инициативата Smart Lady на Fibank в подкрепа на жените предприемачи.

Членове на журито за конкурса са водещи имена от бизнеса и медиите у нас:

Чавдар Златев – Изпълнителен директор и Член на УС на Първа инвестиционна банка, финансистът Емил Хърсев, социологът Кънчо Стойчев – Председател на Съюз „Произведено в България“, собственикът и управител на „Медийна група България“ Венелина Гочева.

В последното издание на надпреварата се включиха над 300 фирми. Участниците са от всички части на България и от различни браншове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11982

1

leomesi

26.10 2023 в 09:55

Да им е честито и да стават още по-добри. А на неспечелилите - да надграждат и да се стремят догодина да грабнат награди. Хубаво е, че има такива надпревари.
 
X

Да помогнем на украинските деца!