"Гнилите ябълки са злонамерена атака срещу Съюза на слепите"

OFFNews 28 април 2015 в 13:28 2368 0

Информацията, че на незрящите се раздават гнили ябълки и стоки с изтекъл срок на годност е злонамерени атака.

Това обяви пред OFFNews адвокат Георги Иванов, който има незрящ родител и преди 2 години е помогнал да се осигури безплатна храна от Българската хранителна банка за най-нуждаещите се членове на Българския съюз на слепите.

Преди ден във Facebook Анна Симова, чиято майка е сляпа, пусна снимка на гнили ябълки с обяснението, че това е раздадено като дарение на незрящите. По нейна информация на слепите се раздават и продукти, чийто срок изтича в същия ден или на следващия ден.

Това не е вярно, вероятно атаките са свързани с предстоящите избори на ръководство на софийската организация на слепите, смята адвокат Иванов.

Съюзът на слепите е една от първите организации, която е започнала да получава храна от Българската хранителна банка, разказа той.

По думите му хранителната банка работи по ясен регламент, прибират се от суперите стоки, на които срокът на годност изтича след около 3 седмици.

Съюзът на слепите също е създал организация и вътрешни правила за раздаването на тази храна. Когато се дават на хората, винаги ги предупреждават кога точно изтича срокът на годност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!