Глобяват с общо 50 000 лв. снегопочистващите фирми на АМ Тракия и Околовръстното на София

OFFNews 12 февруари 2021 в 11:22 1891 0

Фирмите, ангажиране с почистването на магистрала "Тракия" и Софийския околовръстен път, ще бъдат глобени от Агенция "Пътна инфраструктура" с общо 50 000 лв. заради ненавременните си действия в усложнената зимна обстановка. Това съобщи председателят на Управителния съвет на АПИ Георги Терзийски.

По думите му в момента пътищата се обработват. Вятърът е силен, особено в Североизточна България, а прогнозите са, че обстановката ще се усложнява. Затворен за чистене е само един път - Завет-Острово, в Разградска област.

Снощи обстановката в страната се усложни, рязко паднаха температурите, което затрудни снегопочистващата техника и пътуването на шофьорите. 563 машини са работили тази нощ по пътищата.

АПИ отново апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания.

Областните пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и предприемат обработка на настилките срещу хлъзгане и заледяване. За повишаване безопасността на движение, ако метеорологичните условия го изискват, е възможно затваряне на определени участъци за почистване и обработване на настилките с химически вещества и инертни материали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!