Главният прокурор на Турция у нас, промени в движението

OFFNews 12 април 2016 в 07:51 2365 1

Снимка бТВ

Главният прокурор на Турция е на посещение у нас, заради мерките за сигурност Столична община обяви промени в движението. 

Мехмет Акарджа ще разговаря с колегата си Сотир Цацаров, с президента, премиера, вътрешния министър и министъра на образованието. 

Визитата е в рамките на подписаното през 2014 г. Споразумение за сътрудничество между Главната прокуратура към Касационния съд на Република Турция и Прокуратурата на Република България. Документът предвижда обмен на информация и добри практики между прокуратурите на двете държави, периодични двустранни срещи и провеждане на обучения. До момента са разменени три визити между главните прокурори на Р България и Р Турция, провеждани са и обучения на прокурори от двете страни.

Тема на разговорите между Мехмет Акарджа и главния прокурор Сотир Цацаров ще бъдат бежанската криза, терористичните заплахи, борбата с организираната престъпност и международното сътрудничество по наказателно-правни въпроси, съобщиха от прокуратурата вчера. Делегацията ще посети и Пловдив.

Заради визитата се забранява престоят и паркирането на улица "Гурко" откъм Телефонната палата, на улица "Шести септември" между "Генерал Паренсов" и "Гурко" и на булевард "Витоша" между "Алабин" и "Позитано". 

Преди около два месеца се появи информацията, че Турция е издала забрана почетният председател на ДПС Ахмед Доган и депутатът от движението Делян Пеевски да влизат на нейна територия. Тя не бе потвърдена официално. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови