ГЕРБ алармира: На Дунав мост 2 продават винетки с надценка

OFFNews 11 март 2014 в 14:20 2302 0

Дунав мост 2

Край Дунав мост 2 се продават винетни стикер с надценка, чиято цена варира по преценка на продавачите. За това алармираха от ГЕРБ в декларация от името на парламентарната група днес.

Според Цветомир Михов (ГЕРБ) всички шофьори, минаващи по съоръжението, се сблъскват с невъзможността да си закупят винетки.

Депутатът коментира, че мястото, където шофьорите могат да закупят винетки, се намира на паркинг, отдалечен на 2 км от границата с Румъния. Според Михов справка показва, че фирмата, която търговия с винетки, няма разрешение за тази дейност.

В продължение на месеци, след като Дунав мост - 2 започна да работи, се натъкваме на следния проблем: За съжаление, всички български шофьори на автомобили, на ТИР-ове и международните, които влизат в България или минава транзит, се сблъскват с препятствието за невъзможност да закупят винетен стикер на границата.

"Но това не е всичко. За капак - винетните стикери се продават с надценка - от два до четири лв., в зависимост човекът колко е платежоспособен, дали е българин, дали е чужденец", предупреди Михов.

От ГЕРБ настояха да бъдат извикани за изслушване представители на транспортното министерство.

Председателят на парламента Михаил Миков потвърди, че темата на ГЕРБ е важна, но коментира, че тя ще бъде разгледана в друг ден, защото програмата за днешното заседание вече е определена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews